praktische informatie en inschrijfformulier

La Gomera workshop MEESTERSCHAP van 20 tot 27 april

programma
Meesterschap wordt beschreven in De weg van de krijger, want dit werk gaat niet alleen over de vechtkunst.
De bekende Japanse zwaardvechter Mushashi heeft in zijn boekje “De vijf ringen” de strategie van het zwaardvechten toegelicht. In deze tijd wordt de strategie niet op het zwaard, maar ook in het gewone leven toegepast.  Veel mensen ook top managers in Aziatische landen werken met deze strategie van de vijf elementen (aarde, water, vuur, wind en leegte),
die tot succes leiden op zowel persoonlijk als maatschappelijk gebied.

Eric hanteert de vijf elementen als basis voor het programma. Elke dag staat een van de elementen centraal. Elk element heeft zijn eigen landschap en brengt zijn eigen persoonlijke lessen voor elk individu. Daarnaast is er ook genoeg tijd om zelf of samen te genieten van de vele bijzondere plaatsen op dit mooie eiland.

plaats
In Lomo del Moral in Valle Gran Rey niet ver van de oceaan, aan de zuidkant van het eiland, in een prachtige vallei, is de meditatieruimte. Vier tot vijf personen kunnen in Casa del Poeta logeren. In dezelfde vallei is logeerruimte voor nog vier mensen Op loopafstand is nog een huis gehuurd waar maximaal vier tot vijf mensen kunnen logeren. Neem hiervoor een kijkje op
www.gomera-home.nl Het strand ligt op een afstand van vijf minuten autorijden. Er is een auto beschikbaar. Eventueel kunnen extra auto’s gehuurd worden.


La Gomera
La Gomera is het op een na kleinste Canarische eiland. Het is een magisch eiland van woeste en indrukwekkende schoonheid. Het is er nog altijd rustig . Meestal is het mooi weer. Als je er eenmaal geweest bent, dan wil je weer terug is de ervaring van veel mensen. Om alvast een indruk te krijgen van het eiland zelf is het leuk om naar foto’s van voorgaande workshops te kijken
en Panthorakel. Eric heeft samen met Trudai de Kooning (PanthOrakel) twee workshops begeleid in 2004 en 2006) en in 2005 zijn eigen workshop opgezet en uitgevoerd. En via Google kun je allerlei sites bekijken, vooral sommige wandelverslagen geven een heel goed beeld.


de reis
Je organiseert je eigen reis naar La Gomera via Tenerife. Bij opgave krijg je een uitgebreide beschrijving van de reis. Ook kun je zelf organiseren om eerder te komen of langer te blijven. Eric zal je hierbij graag adviseren.


kosten

Voor Simply Natural Arts wordt een bijdrage van 250 euro gevraagd. De overige kosten variëren tussen de 500 en 750 euro, afhankelijk van vliegticket, logeer kosten, huur auto, zelf koken, in restaurantjes eten etc.


informatie en opgave

Wanneer je nog vragen hebt, schroom dan niet om te bellen (010 524 9339).
Met mensen die ik nog niet persoonlijk ken, wil ik vooraf graag een kennismakingsgesprek.


opgave

Er dienen minimaal 4 deelnemers mee te gaan.
Opgave door het insturen van het inschrijfformulier.