Music for Peace on La Gomera

Index

Agenda

Leiderschap

Hapkido

Wellness

La Gomera

Zelfontwikkeling

Contact

Music for Peace on La Gomera

 

Achtergrond van Eric Blankers [1963]

In ’76 met judo in contact gekomen

In ’79 over gestapt naar [Wado Ryu] karate

In ’82 gecombineerd met boksen en kick boksen

In ’84 overgegaan op tai jitsu en ninjitsu
In ’86 door R. Baly in contact gekomen met Kung Chung Mu Sool Kuk Sool Won en de Koreaanse Grootmeester Sun Young Yoo, die Baly naar NL had gehaald om de kunst in Europa te verspreiden. Door zijn ervaring in de andere vechtsporten en kunsten, kwam Eric in het demonstratie team en trainde 4 jaar intensief [5x in de week].

In ’87 vond de 1ste van vele grote demonstratie plaats in de sporthallen Zuid in Amsterdam. Eric was daarbij meestal de persoon op wie de Grootmeester zijn technieken demonstreerde waardoor hij de effectiviteit van de technieken aan den lijve heeft ondervonden.


In ’89 vertrok de Grootmeester weer naar Korea en is een groep studenten zelfstandig verder gegaan waarbij zij de kunst op authentieke wijze beoefende zodat de technieken zuiver blijven.


In ’90 zijn Eric en een paar medestudenten één jaar naar de Grootmeester in Korea gegaan om te trainen voor hun instructeurslicentie, volgens de Koreaanse regels. Daarna hebben Eric B en Phil Tja A Lien in Nederland samen verschillende demo’s door het hele land gegeven en studenten getraind in de kunst.


In ’97 vertrok Eric naar het Canarisch eiland La Gomera en heeft daar les gegeven aan studenten, schoolkinderen van 6 tot 8 jaar en van 8 tot 12 jaar met de nadruk op coördinatie voor een goede lichamelijke balans. Ook gaf hij weerbaarheidstraining, conflictbeheersing en technieken aan een onderdeel van de Guardia Civiel (de politie) aldaar.

E.P. Blankers kijkt u aan.

Naast de vechtkunst heeft Eric zich bij de Grootmeester bekwaamd in Halbob [de genezende hand] als onderdeel van de opleiding. Met zijn eigen praktijk heeft Eric een goede reputatie opgebouwd bij zowel de lokale bevolking als bij de toeristen die het eiland en hem kwamen bezoeken. Op een gegeven moment ontdekte Eric [die ook jaren lang didgeridoe speelde ] bij toeval dat de combinatie van Halbobmassage en de klanken van de didge een extra dimensie gaven aan de wellness en bijzondere uitwerking heeft op de behandelde persoon. Door deze specifieke combinatie van massage en geluid kreeg hij in bepaalde kringen internationale bekendheid.


In ’03 kwam hij na zes jaar terug in NL waar hij eerst moest wennen aan de hectiek . Maar na een tijdje gaf hij met trainingspartner Phil Tja A Lien weer demonstraties onder andere op het Martial Arts evenement tegen zinloos geweld.


In ’04 zijn Phil en Eric in maart weer begonnen met lesgeven. Deze keer met de basis in Purmerend waar het ledental al snel groeit.


Eric’s doel in Nederland is zijn kennis uit zijn studies en jarenlange praktijkervaring met anderen te delen door cursussen en workshops te geven in weerbaarheid en zelfontwikkeling in het bedrijfsleven. 


De workshops van Eric zijn gericht mensen die niet direct een vechtkunst of  -sport voor langere tijd willen beoefenen een goede basis te geven in een maatschappij. 

De essentie van Eric’s aanpak is de combinatie van eenvoud en natuurlijke bewegingen waardoor je een ontspannen en open houding in stresssituaties kan ontwikkelen en beter bij jezelf kan blijven. Deze houding is meteen merkbaar en toepasbaar in je privé-leven en op het werk en zal zijn uitwerking niet missen in het weerbaar zijn tegen agressiviteit in de samenleving.

 

Een mens heel houden is soms moeilijker,

dan een mens te kwetsen of te molesteren.

 


TOP

 

 

 

Eric Blankers

Valid HTML 4.01 Transitional